Indiska smårätter är en bok som handlar om precis det som bokens titel antyder, nämligen små rätter med inspiration från det indiska köket. Här finns fler recept på Naanbröd än man skulle kunna tänka sig, inklusive ett recept på Naanbröd med råsocker som jag tycker verkar jättegott och ett recept på Naansandwich. Det finns ett litet avsnitt med förrätter med bland annat recept på Raita och indiska piroger med köttfärs. Ett avsnitt fokuserar på traditionella huvudrätter och där hittar vi såväl Dahl, Tandoorikyckling, Tandoorilax, Kycklingcurry och Masalakyckling som Auberginekaviar, Gräddig spenatcurry, Fiskcurry och Kryddigt basmatiris.
Bokens avslutande kapitel har fokus på desserter och drycker, dels förstås olika receppt på lassi, men också Indiska kokosbollar, Chailatte, Pan Masala och Dessert med Tapiokapärlor. Det finns bilder till så gott som samtliga recept och själva recepten är tydliga och enkla att följa. Det finns även en hel del tips och råd, förslag på vart man kan hitta kryddor m.m, vilket gör att man absolut inte behöver ha några förkunskaper om det indiska köket. Boken är skriven av Krishane Renghem och utgiven av Pagina. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.