Elisabeth Ekstrand Hemmingsson är specialist inom celiaki och en professionell matskribent. Hon har skrivit receptboken Glutenfria favoriter, en bok fylld med recept på sådant som personer med glutenintolerans eller känslighet mot vetemjöl ofta kan längta efter. Sådant som annars bakas eller tillagas med vanligt mjöl som bas. I den här boken har hon skapat glutenfria varianter. Förutom recepten finns det också tips och råd om glutenfri bakning och glutenfri matlagning. Bland recepten hittar vi bland annat hamburgerbröd, pizzabottnar, våfflor, tunnbröd, piroger, semlor och många olika typer av bröd. Jag håller med om att många av dessa saker är sådant som är svårt att hitta glutenfritt liksom att baka glutenfritt. Jag har gjort otaliga försök när det gäller tortillabröd till exempel och får aldrig till det. Nu ska jag testa Elisabeths recept och se om det funkar bättre. Ett minus får boken dock för att de flesta recepten innehåller mjölk. Har man, som vi, både mjölk- och glutenintollerans i familjen så måste man alltså ändå anpassa recepten och då kan man lika gärna ta ett vanligt recept och anpassa det så att det blir både mjölkfritt och glutenfritt. Jag personligen tror att boken skulle sälja bättre ifall recepten även skulle vara mjölkfria.