Johanna Westman har tidigare gett ut Första kokboken. Nu har hon kommit ut med en ny, uppdaterad version; Nya Första kokboken (Tiden). Det är en kokbok för köksdebutanter. Perfekt att ge bort till tonåringar som vill börja experimentera i köket, eller varför inte till den som är på väg att flytta hemifrån.
Boken rymmer mängder av recept, från busenkla mackor till mer komplicerade bakverk. Recepten är lätta att följa och erbjuder ofta olika variationer. De är indelade i kapitlen Mackor & Mellanmål, Sallader, Pannkakor, Soppor, Ägg, Potatis & Goda rotfruktsvänner, Pasta, Grönsaker & Gryn, Kött- och kycklingrätter, Fisk, Baka och Efterrätter. Det finns också fakta om allergier och intolerans, köksvett och här och där finns praktiska och konkreta tips och råd om till exempel grillning och äggkokning.
Trevligt att läsa om kokböcker här i bloggen! Du kanske skulle fundera på att dela med dig av en del recept också? Till exempel våfflor? 😉