Sommaren 2011 är Siri på sitt första AUF-läger på ön Utøya i Norge. Det är en varm och engagerad stämning ända fram tills det oväntade och tragiska händer. Det börjar med ett bombattentat i Oslo. Därefter kommer en man i falsk polisuniform som går i land på Utøya och börjar skjuta mot ungdomarna. Siri flyr genom skogen för att gömma sig. På fastlandet finns pappa Erik som kämpar för att få information och som inte ens vet om Siri lever eller inte.
Jag lever, pappa är en personlig och utlämnande bok som handlar dels om de tragiska händelserna på ön Utøya och dels om relationen mellan en dotter och hennes far. Boken är lättläst och snabbläst. Den har ett starkt driv, man vill snabbt läsa vidare för att få veta vad som händer härnäst. Boken är väldigt gripande, inte minst eftersom den både handlar om en personlig upplevelse, och om ett nationellt trauma som omfattade väldigt många norrmän. Bokens stora behållning är nog också just att man får ta del av flera olika perspektiv, dels Siri och hennes pappa och dels också andra människor som berördes av händelserna. Totalt var det 77 dödade, massor av sårade och ett helt land i sorg som blev resultatet av Anders Behring Breiviks massaker på ön. För detta fick han 21 års fängelse.
Boken är skriven av Siri och Erik Sønstelie och den är utgiven på Forum bokförlag. Erik var journalist och jobbade på Verdens Gang. Redan första dygnet rapporterade Erik och hans dotter om tragedin, men i boken får de chans att ge en fördjupad och nyanserad bild av upplevelserna. Boken finns att köpa bland annat på Adlibris och på Bokus.