Nytt bröd – baka gott utan gluten är en av de nyaste bakböckerna på marknaden för den som vill kunna baka glutenfritt bröd. Boken är skriven av Jessica Frej och Maria Blohm och den är utgiven av Ica bokförlag. Eftersom mitt ex var glutenintolerant och våra barn också lite känsliga så har jag provat många recept på glutenfritt bröd. De allra flesta recept utgår från glutenfria mjölmixer med en massa tillsatser. Recepten i den här boken är totalt annorlunda. De utgår från naturligt glutenfria råvaror, som bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl istället för olika mjölmixer. Istället får man lära sig ett helt nytt sätt att baka bröd på, med kall degvätska, små mängder jäst och långa vilotider.
Boken innehåller bara recept på bröd, inga kakor eller bullar. Men å andra sidan finns ett enormt utbud av spännande recept som allihopa alltså är naturligt glutenfria. Vad sägs om tortillabröd, hamburgerbröd, julbröd, källarfranska, smörgåstårta, croissanter, pizza, fiberfrallor och sirapslimpa. Dessutom finns också recept på olika tillbehör till mackorna, så som marmelader och olika röror. Inte nog med det, det finns också en hel del läsvärt också om glutenintolerans och om de olika råvarorna. Boken är pedagogisk och inspirerande. Recepten är lätta att följa och bröden i boken ger en helt ny upplevelse för alla som är känsliga för gluten eller vill skippa gluten av någon annan anledning. Boken Nytt bröd rekommenderas varmt!