I boken Raw food på svenska (Ica bokförlag) visar Erica Palmcrantz hur man kan tillreda goda och nyttiga maträtter utan att behöva hetta upp dem över 40 grader. Vid strax över 40 grader så försvinner nämligen värdefulla näringsämnen. Med raw food bevarar man istället matens nyttiga ämnen och dess energi. Basen i kosten är förstås frukt, grönsaker, rotfrukter, frön, nötter och torkad frukt. Boken innehåller dels en genomgång i vad raw food är och innebär och dels mängder av inspirerande recept. Jag blir absolut sugen på att ta in mer raw food i min kost. Som författaren själv skriver, man kan lägga ambitionen där det passar just mig, till exempel byta ut ett mål om dagen mot ett raw food alternativ. Det behöver inte vara allt eller inget. Men författaren skriver vidare att när man väl börjar så blir man ofta fast eftersom man mår så mycket bättre med denna kost, dessutom inverkar den positivt på miljön. Ett bra lästips för alla matintresserade!