I Veckans topplista hos Johannas deckarhörna handlar det denna gång om kok- och bakböcker. Hon undrar: Hur gör ni? Använder ni kokböcker, inspireras ni av dem eller köper ni hellre hem en pizza och låter dem fortsätta att samla damm?
Jag är precis som Johanna – jag följer sällan recept när jag lagar mat utan improviserar mest, men använder däremot recept när jag bakar. Jag älskar att baka, det är ett av mina stora intressen förutom läsning och böcker. Här är mina favoritbakböcker just nu:
- Baka bullar av Fredrik Nylén, känd från Hela Sverige bakar och bloggen Fredriks fika. Vill man bli inspirerad inför bullbaket är det här rätt bok!
- Birgittas bästa julkakor av Birgitta Rasmusson, även hon känd från bakprogrammet i teve. Här finns alla de klassiska recepten, men många av dem finns också med en modern tvist.
- Sju sorters kakor – den klassiska bakboken som är ett måste i alla kök. Några av mina absoluta favoritrecept är faktiskt hämtade härifrån.
- Chokladbollar av Mia Öhrn. Vem kan motstå en chokladboll? Man kan dessutom göra massor av olika varianter av chokladbollar. Här kan man få hur mycket inspiration som helst.
- Bästa kladdkakorna av Mia Öhrn. Kladdkaka är också ett sådant klassiskt bakverk som man kan förändra i det oändliga. Mia Örhn är en erfaren konditor som gör otroligt goda, lättbakade och inspirerande recept.
Hade jag inte redan en kladdkakebok skulle den locka mest 🙂
Vi har tänkt börja baka men då blir det inga kakor utan bröd.
Ska jag laga något behöver jag jätteenkla recept. Improvisera kan jag inte alls 🙂
Trevliga bakböcker antar jag, för den som bakar.
Mia Öhrn är jätteduktig på onyttiga godsaker …
blir riktigt sugen av dina böcker.
Jag är inte bra på att baka bullar, så Fredrik Nyléns bok kanske skulle vara något för mig.
Att baka har jag aldrig gillat, det enda jag bakar är kladdkaka 🙂 Främsta anledningen är nog att jag faktiskt inte tycker om vare sig bullar eller kakor. Eller bröd 🙂
Bakade förr, men numera alltmer sällan och då spannmålsfritt och utan socker.
Sju sorters kakor har många. jag också. men jag bakar mest bröd