Raw food är en av de senaste ”mattrenderna”. Kort sammanfattat kan man säga att det går ut på att maten ska vara så rå som möjligt, det vill säga inte upphettad till mer än 42 grader, men också så ren och naturlig som möjligt. Fördelarna med denna typ av kost är att alla näringsämnen behålls, samt att kosten är vegetarisk, glutenfri, laktosfri och fri från både snabba kolhydrater och tillsatser av olika slag. Det innebär att maten funkar för alla samtidigt som den är väldigt hälsosam. Kroppen mår bra av den här typen av mat och även om man kanske inte vill byta ut alla måltider mot raw foood, så kanske man kan byta ut vissa måltider till att börja med. Dessutom är raw food väldigt, väldigt gott.
Ulrika Davidsson har nyss kommit ut med boken Raw food med två detoxveckor på Ica bokförlag. Boken innehåller gott om Raw food-recept för den som vill prova på denna typ av kost. Recepten är indelade i olika kapitel, exempelvis frukostar, mellanmål, kalla rätter, varmarätter, desserter och sötsaker samt smoothies, juicer och drycker. Boken innehåller också fakta och teori om både raw food och detox, samt en meny för två detoxveckor. Recepten är lockande, bilderna inspirerande och jag tror att denna bok kan vara intressant för alla matintresserade.