De senaste åren har det kommit massor av receptböcker med fokus på LCHF-kost, men Pauline Demetriades och Katarina Wikholm tyckte att det saknades en LCHF-bok som innehöll vegetariska recept. Därför skapade de den här boken, LCHF för vegetarianer, som är utgiven på Optimal förlag.
Boken innehåller lite fakta kring vegetarisk kost, LCHF-kost, näringsämnen och olika tips och råd som man kan tänka på ifall man vill äta LCHF-kost som vegetarian. Men den största delen av boken består av recept. Det är nya, fräscha, spännande recept som verkar lättlagade. En del är vegetariska LCHF-varianter på klassiska maträtter och efterrätter, medan andra är nya skapelser. Det här är en bok att inspireras av, oavsett om man är vegetarian, vegan, vill bredda sin receptbank eller vill ha tips på vad man kan bjuda gäster på. Ett plus för alla lockande foton, men ett minus för de stavfel och grammatiska fel som tyvärr finns här och där. Exempelvis läste jag ”allt vatten” istället för ”kallt vatten” i ett recept och sådant drar tyvärr ner helhetsbetyget för min del. Men i det stora hela så är det här en inspirerande kokbok!