ADHD och autism har blivit vanliga diagnoser i Sverige. Ungefär vart 20:e barn drabbas av ADHD och ett barn av hundra drabbas av autism. Ny internationell forskning har visat att barn som är drabbade av ADHD och autism blir bättre av kostomläggningar. Exempelvis visar en studie att så många som två av tre barn med autism blir bättre av en kost utan mjölk och gluten. Det är denna forskning som boken Mat för barn med autism & ADHD baseras på. Boken är skriven av Annika Röed och utgiven av Optimal förlag.
I boken går författaren igenom vad en kost utan mjölk och mjöl innebär, varför den fungerar så bra för dessa barn samt hur man rent praktiskt genomför kostomläggningen. I boken finns också 80 barnvänliga recept. Boken ger också tips på mjölkfria och glutenfria livsmedel. Dessutom berättar tio barnfamiljer vad en kostomläggning har inneburit just för dem. Det här är en intressant bok, inte bara för den som har ett barn med ADHD eller autism i sin närhet, utan även för den som rent allmänt är intresserad av hälsa och kost. Man har ju alltid vetat att ”man är vad man äter”, men i den här boken illustreras detta tydligt. Boken är lättillgänglig och inspirerande. Väldigt läsvärd!