Nu är det inte länge kvar till det nya året och ett av tecknen på det är att Köksalmanack 2015 är här. Köksalmanack har utkommit varje år ända sedan 1933. Det är alltså en gammal tradition, men det fina med Köksalmanack är att den varje år kommer med fräsch och ny inspiration. Den anpassas också hela tiden efter den tid som råder, så den känns modern och inspirerande varje gång den kommer. Det är alltså en kalender, men inte bara det. Den är nämligen också en praktisk hjälpreda och en härlig inspirationskälla för köket. Boken innehåller recept och middagsförslag, praktiska tips och råd, intressanta artiklar och kåserier samt en mängd anteckningssidor där man bland annat kan anteckna allt från dagliga händelser, födelsedagar och viktiga inköp till noteringar om högtidsdagar, fester och bjudningar. Självklart finns också gott om plats för ens egna favoritrecept. En namnsdagskalender och årsöversikt hittar man också i slutet av boken.
Bland recepten i årets Köksalmanack hittar vi bland annat laxtacos, tortillapizza, frasig äppelkaka med mandel och pistage, smörgåstårta med italienska smaker, Dogges superkebab, melon- och fetasallad, lavendelbrownie, eldig musselpasta, amarettobollar, krokantpannacotta och screaming orgasm! Plus många, många fler recept. Totalt är det över 170 recept och 365 middagstips i boken. Många samlar på Köksalmanack och kan inte vara utan dem. Och för de som inte ännu har upptäckt denna praktiska hjälpreda är Köksalmanack 2015 en utmärkt present, oavsett kön och ålder. Boken utges av Bokförlaget Semic.