I vår familj äter vi en hel del vegetariskt. Därför blev jag intresserad när jag läste om boken Bönor, linser och rara små ärter av Roland Persson (Ica bokförlag). Det lät som en bok som skulle passa oss och som skulle kunna inspirera oss till att variera våra maträtter lite mer. Nya spännande recept är ju alltid roligt att prova. Tyvärr fastnade jag inte för något av recepten i boken, det var ingen bok för oss trots allt. Boken har otroligt inspirerande bilder och korta, enkla recept, men själva maträtterna var inte direkt något som lockade mig. Men smaken är som baken som tur är, så om du tycker att dessa recept låter spännande så är det här nog en bok för dig: Böngroddssallad med endive och mozzarella, Bruna bönor med kakao, chili, kycklinglår och chorizo, Kumminrostad potatis med blomkål och grön linsragu, Ugnspannka med röda linser och fläsk eller Stekta puylinser med pancetta, jätteräkor och champinjoner.