På sistone har det dykt upp flertalet böcker om LCHF-kost och jag trodde nog att Ferry Food skulle vara bara en i raden. Men jag hade fel. Ferry Food är en personlig bok om Björn Ferry och hans matfilosofi. Han valde att lägga om sin kost bara sju månader före OS 2010, från den traditionellt kolhydratrika kosten som tränare och kostrådgivare rekommenderar elitidrottare till den totala motsatsen – LCHF, en bokst rik på fett och snål på kolhydrater. Sju månader senare visade det sig vara en lyckträff eftersom Björn Ferry gjorde sitt bästa OS någonsin och han vann guld i skidskytte. I boken berättar han utförligt om sin matfilosofi och han berättar även personligt och inspirerande om sitt liv, sin träning och sin upplevelse av guldloppet i Vancouver.
Större delen av boken utgörs också av LCHF-recept utformade av Catrine Schück. Recepten är utformade i samråd med Björn Ferry och enligt hans matfilosofi. Recepten innehåller de råvaror som finns i norrland och som Björn är van att äta till vardags, det vill säga viltkött, kantareller, fisk, bär och så vidare. Det är också maträtter som jag själv tycker om och vill prova, vad sägs om Pytt på renskav, Muffins med Västerbottensost, Omelett med tacofyllning, Renskav med kantareller och lingon, Älgfärsbiffar med gräddstuvad svamp Viltfärs Bolognese och Björns laxlåda. Recepten är lätta att förstå, enkla att laga och bilderna som finns intill recepten är oerhört lockande.