Klara Desser har skrivit flera receptböcker som innehåller recept på maträtter som har lågt GI. Att välja råvaror och maträtter som har lågt GI innebär att blodsockret stabiliseras istället för att åka berg och dalbana och det kan medföra många positiva effekter, som viktnedgång, stabilare humör, minskad trötthet, mer energi och så vidare. En av Klaras senaste kokböcker är Klaras GI-mat för familjen. Där har hon samlat recept som passar perfekt för barnfamiljer, maträtter som passar till allt ifrån frukost, lunch och middag till mellanmål, efterrätt, picknick och kalas. Gemensamt för rätterna som presenteras i boken är inte bara att de har lågt GI, utan maten är också näringsrik. Den innehåller lite socker och tillsatser och istället en högre andel frukt och grönt. Men det handlar ändå om rätter som barn gillar. Förutom recept finns det fakta, tips och råd kring mat. Varje rätt presenteras med inspirerande bild och recepten är lätta att följa. En bok jag rekommenderar för alla barnfamiljer, oavsett om man ätit enligt GI-metoden tidigare eller inte. Klaras GI-mat för familjen är skriven av Klara Desser och Kerstin Hultén, fotografierna är tagna av Hans Desser och boken är utgiven av Norstedts förlag.