När Lova föds är hon varmt efterlängtad. Men vid förlossningen drabbas hennes mamma av allvarliga förlossningskomplikationer och Conny står helt ensam med den nyfödda. Så småningom repar sig mamman, men istället smyger sig en oro in i deras liv. Varför är det så svårt att få kontakt med dottern? Utvecklas hon verkligen som alla andra barn? Och hur gör man för att nå fram till ett barn som lever i en helt egen värld?
Conny Palmkvist har skrivit en personlig och berörande bok om hur det kan vara att få ett barn med autism. Det handlar om en fars kärlek till en dotter som inte är som alla andra. Det handlar också om Connys egen far och den relation de hade samt utforskandet av saknaden efter honom. Föräldraskapet är den centrala frågan, identiteten som förälder och hur det är att falla igenom som människa och om att komma tillbaka.
Nästan bra på livet är en skildring som behövs, författaren låter läsaren komma nära och ta del av familjens tankar, funderingar, känslor och oro inför dottern, men också glädjen och kärleken till henne. Boken ger dels en läsupplevelse, men framförallt också ökad förståelse som så väl behövs.