Varannan vecka är två böcker i en: en kokbok för barnveckan och en kokbok för egenveckan. Läser man den från ena hållet får man recept och tips på mat som passar en familj med barn och om man vänder på boken och läser den från andra hållet får man recept och tips som passar för singelhushållet, ett par utan barn eller att bjuda kompisgänget på. Boken vänder sig alltså främst till den som är varannan-veckas-förälder med tanke på upplägget, men recepten passar förstås lika bra för alla oavsett livssituation, så boken kan vara lockande och inspirerande för vem som helst. Fokus ligger mycket på italienska recept och det är också mycket fokus på att maten ska vara god och njutningsfull oavsett om man har barn eller inte. Under barnveckan är det lite mer barnanpassade och snabblagade recept medan det under egenveckan är lite mer vuxenanpassade recept.
Johanna Westman har skapat en lång rad receptböcker för såväl barn som vuxna och hennes recept är alltid pedagogiska och lätta att följa samtidigt som de är lockande och inspirerande. Bland recepten i den här boken hittar vi till exempel indisk lammgryta med kardemumma, familjepizza, hemgjorda dumplingar, engelsk frukost på en plåt, lyxgranola, chokladsås med brynt smör, halstrad röding med apelsin- och fänkålssallad, råbiff med örtmajonnäs, övernattnings-gröt, bakad sötpotatis med kryddig linsröra, bärkompott och mycket mer.