Många är vi väl som känner till Rutiga kokboken som utges av Ica Bokförlag, en baskokbok som innehåller det mesta man kan behöva. Nu finns också Vegetariska kokboken från samma förlag, en grundkokbok med över 500 vegetariska recept baserad på raw food, vegankost, lakto- eller lakto-ovo-vegetarisk kost. Även detta är en mycket bra baskokbok för alla som har något som helst intresse för att laga vegetariskt. Boken passar också perfekt för den som vill hitta rätter utan kött att bjuda gäster på. De flesta receot är GI-anpassade. En faktadel finns också med, där man bland annat kan läsa om olika näringsämnen, fettsyror, antioxidanter och superfood. Dessutom finns det säsongsguide för frukt och grönsaker, liksom förslag till bufféer för olika årstider.
Vegetariska kokboken är som sagt en väldigt bra baskokbok att ha hemma i hyllan ifall man vill prova några vegetariska rätter eller bjuda på vegetariskt som alternativ till den traditionella maten med kött. Att äta vegetariskt är dessutom bra för både hälsa och miljö, så även om man brukar äta kött annars så kan det vara kul att inspireras till lite annorlunda mat, för det finns massor att välja bland. Varför inte ta minst en vegetarisk dag i veckan under hela 2013?! Boken är väldigt inspirerande, recepten är enkla att följa och boken känns modern och fräsch. Det här är den femte upplagan och den är ordentligt uppfräschad med bland annat de senaste forskningsrönen inom näringslära. Boken är skriven av Inga-Britta Sundquist.